Zwembad stofzuigers

Een zwembad in de tuin vergt wat tijd en energie. Om het zwembad tuin goed schoon te houden. Je wilt immers een frisse duik nemen in schoon en fris water. In de regel vergen opzetzwembaden meer onderhoud, maar onderschat ook niet het reinigen van een klein rond opblaas zwembad. Zeker wanneer je deze voor een aantal dagen in de tuin laat staan. Reinigen van het zwembad geeft een prettig gevoel, want niemand wilt in vies water dobberen. Maar het voorkomt ook gezondheidsklachten! In dit blog geven wij handige tips over hoe je het zwembad het beste kunt reinigen.

Gebruik een afdekzeil

Een afdekzeil kopen is misschien wel de beste oplossing om het zwembad tuin schoon en fris te houden. Wanneer je klaar bent met dobberen kun je het zwembad afdekken en zo krijgen takjes en dorre bladeren geen kans om in het water te vallen. Ook insecten kunnen dan niet in het water terechtkomen. Voor extra schoon en fris water is het ook handig om een oppervlakte skimmer aan te schaffen. Hiermee kun je heel eenvoudig drijvend vuil van de oppervlakte van het water verwijderen.

Pomp voor zwembad tuin

Een filterpomp is ook een goede investering om het water schoon te maken en te houden. Een pomp zorgt niet alleen voor het verwijderen van vuil aan de oppervlakte, maar ook het reinigen van het vuil in het water en dat op de bodem ligt. Een filterpomp zorgt er ook voor dat het water blijft circuleren. Dat voorkomt dat het water ernstig vervuilt raakt. Stilstaand water kan allerlei problemen veroorzaken. Daaronder een legionella besmetting. Ook algen krijgen geen kans om zich te hechten als het water blijft circuleren.

Waterstofzuiger kopen

Een waterstofzuiger is ook zeker geen overbodige luxueuze. Zeker wanneer je een iets groter opzetzwembad hebt geplaatst. De waterstofzuiger plaats je in het zwembad als je klaar bent met zwemmen en dobberen en het apparaat reinigt het vuil dat naar de bodem is gezakt. Zo blijft het water en zeker de bodem van het zwembad lekker schoon. 

Chloortabletten voor zwembad tuin

Chloortabletten gebruik is ook een goede methode om het zwembad tuin schoon en fris te houden. Chloor desinfecteert en breken vuildeeltjes in het water af. Het is wel belangrijk om de pH-waarde van het water regelmatig te meten wanneer je chloortabletten gebruikt. Bij een te lage pH-waarde is het meer dan gewenst om chloortabletten aan het water toe te voegen. Dit doe je uiteraard wanneer het zwembad niet wordt gebruikt. In een aantal gevallen gebruik je hiervoor ook een chloorverdeler die het chloor gelijkmatig in het water verspreid.

Ben je allergisch voor chloor?

Als je allergisch bent voor chloor zijn er ook andere desinfecterende middelen die je voor in een zwembad tuin kunt gebruiken. Vaak hebben de aanbieders van zwembaden een groot assortiment in reinigingsmiddelen, anti-alg middelen en toebehoren om het zwembad lekker fris te houden. Desalniettemin wordt altijd geadviseerd om met chloortabletten te werken, omdat deze simpelweg het zwemwater het beste kunnen reinigen.