39Vandaag een bijdrage met betrekking tot de eigen vrijheid die je kunt nemen bij de inrichting van je interieur. In mijn optiek is het zo dat vele mensen enkel kijken naar het aanbod dat er al ís, waar designers en producenten over hebben nagedacht en dat vervolgens in de showrooms van woonboulevards terecht is gekomen. Terwijl, waar is op die manier je eigenheid als mens gebleven? Het is immers jouw inrichting, dan zou het ook precies moeten uitstralen wat jíj wilt. Vandaar dat ik iets dieper in wil gaan op het bankstel dat ik onlangs samenstelde.

Mainstream bank is zéker geen mainstream

Ik deed dit bij Wortman, een authentiek meubelmaker die allerlei soorten meubels voor je kan creëren. Zo zijn er natuurlijk de kasten en tafels in allerlei houtsoorten, waarvoor je bijvoorbeeld zelfs nog een eigen tekening in kunt leveren die vervolgens gemaakt wordt voor je. Maar ook op het gebied van banken is er ruime keuze. Wortman heeft enkele merken in het assortiment die totale vrijheid bieden in het spelen met hun ontwerpen. Zo kun je van het merk Mainstream je geheel eigen bankstel samenstellen. Je hebt de vrije keuze in bekleding in bijvoorbeeld stof of leer, in de zithoogte en -diepte van de bank, de hardheid van de kussens, de samenstelling in bijvoorbeeld een sofamodel of hoekbank, in de armleuningen en ga zo maar door.

37

Precies die vrijheid heb ik uiteindelijk inderdaad genomen in de samenstelling van mijn eigen bank en ik ben zeer tevreden over de resultaten – waarvan ik de foto’s aan dit bericht heb toegevoegd overigens. Wat vind jij ervan? Ben je nieuwsgierig geworden, surf dan even naar de website van Wortman.

38