De fundering vormt in de praktijk logischerwijs één van de belangrijkste onderdelen van een woning. Zoals de naam reeds aangeeft vormt de fundering namelijk het absolute fundament van het pand dat je gaat bouwen of verbouwen. Het spreekt in de praktijk dan ook voor zich dat het altijd aan te raden is om een constructieberekening fundering uit te laten voeren. Een dergelijke berekening maakt namelijk duidelijk hoeveel belasting er op de fundering mag komen te staan. Dat is belangrijk, want alleen op deze manier kunnen vervelende verschijnselen of schadegevallen zoals bijvoorbeeld scheurvorming of het verzakken van het pand  worden voorkomen. Wil jij graag alles ontdekken wat je moet weten over een constructieberekening fundering? Lees dan vooral snel verder!

Wat maakt de fundering van een woning zo belangrijk? 

De fundering van een woning vormt eigenlijk de basis waar het volledige pand op zal komen te rusten. Dat betekent dat ze van ongelofelijk groot belang is. Wanneer er geen constructieberekening fundering zou worden uitgevoerd zou dat er in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat er rekening dient te worden gehouden met potentiële scheurvorming. Zelfs het mogelijk verzakken van het pand behoort dan tot de mogelijkheden. Het spreekt voor zich dat je dit zeker niet wil. 

Door het laten uitvoeren van een constructieberekening fundering wordt ervoor gezorgd dat jouw woning over een betrouwbare, solide basis beschikt waar zowel letterlijk als figuurlijk op verder kan worden gebouwd. In ieder geval, bij het bouwen of grootschalig verbouwen van een woning is het in de praktijk altijd een absolute must om aandacht te besteden aan de fundering. Wanneer je dit doet zal je kunnen vaststellen dat het alvast met absolute zekerheid helemaal goed zit met één van de meest betrouwbare onderdelen van jouw woning. Dat is uiteraard alvast een mooie zekerheid. 

Hou rekening met de verplichte constructieberekening fundering 

Bovenstaande informatie heeft aangetoond dat het in de praktijk altijd van cruciaal belang is om voldoende aandacht te besteden aan de fundering waar je woning over beschikt. Voor de realisatie van een fundering geldt in de praktijk dat er altijd rekening dient te worden gehouden met het aanvragen van een zogenaamde omgevingsvergunning. Dat is het geval omdat de fundering van cruciaal belang is voor de stabiliteit van het pand in kwestie en dus ook voor de veiligheid van de omgeving waarin ze wordt gebouwd. Dat er verplicht rekening moet worden gehouden met een dergelijke omgevingsvergunning zorgt ervoor dat je ook bepaalde kosten zal moeten betalen. 

Samen met de verplichting voor het aanvragen van een omgevingsvergunning heerst de verplichting om een constructieberekening fundering uit te voeren. Een dergelijke constructieberekening brengt aan het licht hoeveel belasting er op de fundering in kwestie kan komen te staan. De kosten die voor het uitvoeren van een dergelijke berekening in rekening worden gebracht kunnen in de praktijk sterk verschillen. Dat is onder meer afhankelijk van de constructeur die je inschakelt. Gemiddeld is het echter zo dat de kosten voor een constructieberekening fundering zijn gelegen tussen de 500 en 800 euro. Dit is dus wel een kost waar je zeker rekening mee zal willen houden.

Laat jouw constructieshop maken door ConstructieShop.nl.