single outdoor

Een eigen huis bouw je niet zomaar. Er zijn een aantal zaken wat je al moet weten voordat je je eigen huis gaat bouwen. Het is vooral belangrijk om te weten wat je maximale hypotheek kan zijn. Heb je al een bestaande woning, laat deze dan taxeren. De meerwaarde kan je meenemen in je volgende hypotheek. Daarna informeer je bij de gemeente of er bouwkavels zijn waar je een huis op mag bouwen en vraag naar het bestemmingsplan. Wanneer je een geschikte bouwkavel hebt gevonden. Reserveer deze dan minimaal 4 maanden bij de gemeente. Een bouwtekening laat je maken door een architect. Lees de referenties en vertrouw op je gevoel wanneer je in zee gaat met een architect. Wanneer je een ontwerpschets hebt laten maken vraag dan een hypotheek offerte aan op basis van budget, kavel en schets. van je huis.

Afspraak maken met een notaris

De volgende stap die je maakt is een afspraak bij de notaris. De bouwkavel die je op het oog hebt koop je onder voorwaarde financiering. De architect dient de schets in bij de welstandsgoedkeuring en vraagt een omgevingsvergunning aan.. Wanneer deze is goedgekeurd kijk je welke aannemer je huis gaat bouwen. Vraag diverse offertes aan bij verschillende aannemers. Je kan je eigen huis te koop zetten of regelt wanneer je huurcontract wilt stopzetten.

Wat komt er kijken als het huis staat

Voordat je huis staat is het belangrijk dat je ook alvast weet wat voor een keuken en badkamer je wilt hebben. Dit moet allemaal van te voren uitgezocht en besteld worden. Waar komt de elektriciteit, wil je houten kozijnen of toch van kunststof?   

Ook bij een nieuwbouwhuis is het belangrijk dat je deze juiste verzekeringen afsluit. Wanneer je verhuist naar je andere woning kan het verstandig zijn om met je verzekeringsadviseur een afspraak te maken om te kijken of de verzekeringen nog allemaal in orde zijn. Veel verschillende verzekeraars die woonverzekeringen aanbieden. Vergelijk deze goed want de prijzen kunnen ver uit elkaar liggen. In de loop der jaren schaf je nieuwe spullen aan zoals bijvoorbeeld een tv of koop je voor je nieuwe huis een compleet nieuwe inrichting. Dan is het goed dat je inboedelverzekeringen vergelijkt en een nieuwe polis laat opmaken. Zo voorkom je dat je onderverzekerd raakt. Onder de inboedelverzekering valt alles wat er in je huis staat en je kan meeverhuizen.