Lago Maggiore

Het bekendste italiaanse meer is natuurlijk het Gardameer, maar ook het Lago Maggiore heeft veel te bieden. Toch wordt dit vaak door mensen onderschat. Het Lago Maggiore is minder toeristisch, maar kent wel veel bezienswaardigheden om te bekijken en activiteiten om te doen.

Lago Maggiore

Actieve bezigheden

Allereerst is het leuk om een bootje te huren en het Lago Maggiore over te varen. Zo verken je meteen de omgeving! Wil je niet zelf varen, maar wel op het water de omgeving bewonderen? dan kan je ook meedoen aan een cruise of kiezen voor een privé-boottour van enkele uren.

In een meer zwemmen natuurlijk tal van vissen rond, die je ook op je bord kunt krijgen in een van de vele restaurants. Zo’n stuk vis waardeer je wel een stuk meer wanneer je zelf hebt meegemaakt hoe het is om te vissen. Bij het Lago Maggiore kan je ook zelf een dagje vissen door hengels en ander visgerei te huren. Daarnaast kan je ook fietsen en mountainbiken in dit gebied.

Mooi om te zien

Het eeuwenoude park Villa Pallavicino heeft talrijke flora en fauna en herbergt wel meer dan veertig verschillende diersoorten. Dit park is dus echt een must-see, of dat nu is om te wandelen of om te picknicken.
Heb je enkele dieren gespot in het park van Villa Pallavicino en kan je er geen genoeg van krijgen? Dan kan je ook naar het safaripark in Varallo Pombia gaan. In dit safaripark kun je met de auto tussen de dieren doorrijden. Ook is er een pretpark bij dit safaripark – ideaal voor een vakantie met het gezin.

Een andere plek waar je je ogen uitkijkt, is op de rotsen van Sasso Ballaro. HIer bevindt zich het klooster Santa Caterina del Sasso. Vanaf dit twaalfde eeuwse klooster kun je prachtig over het meer kijken, maar ook in het klooster zelf is heel wat te zien, zoals de prachtige fresco’s. 

Posted in: Tip