Wat is een industrieel interieur en hoe creëer je dit?

Het geheim van een industrieel interieur

Een industrieel interieur is een interieur in een stijl die is geïnspireerd op industriële gebouwen en meubels. Deze interieurstijl is gebaseerd op het idee dat de meubels en accessoires die worden gebruikt in industriële omgevingen een mooie verfijnde, maar ook robuuste, stijl hebben die perfect aansluit bij de sfeer van de ruimte. Een industrieel interieur biedt de perfecte balans tussen oude en nieuw, luxe en rustiek en tussen stijlvol en functioneel. Maar hoe creëer je nu eigenlijk een industrieel interieur? Dat is de grote vraag die we hieronder proberen te beantwoorden.

Hoe een industrieel interieur creëren?

Als je een industrieel interieur wil creëren, is het belangrijk om een aantal basisprincipes te volgen. Het eerste principe is om te kiezen voor een basis van neutrale kleuren, zoals grijs, wit, bruin en zwart. Deze kleuren zijn ideaal om een eenvoudige, maar toch stijlvolle industriële achtergrond te creëren. Het tweede principe is om de juiste materialen te kiezen, zoals metaal, hout en steen. Dit zijn verschillende materialen die de sfeer in een ruimte kunnen versterken, vooral als je kiest voor een robuuste, industriële look.

Contrast in interieur

Daarnaast is het belangrijk om een contrast te creëren in het interieur. Kies bijvoorbeeld voor meubels met strakke lijnen, zoals een vakwerken kast en combineer deze met antieke meubels. Je kunt ook contrast toevoegen door verschillende texturen en kleuren te gebruiken. Voeg bijvoorbeeld kleuren toe door middel van kussens, verlichting en accessoires.

Passende accessoires

Als je een industrieel interieur wil creëren, is het ook belangrijk om de juiste accessoires te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor antieke klokken, koperen verlichting en industriële schakelaars. Je kunt ook kiezen voor industriële meubelstukken, zoals een industriële salontafel, een industriële stoel of een industriële kast. Deze meubelstukken kunnen de perfecte aanvulling zijn op je interieur.

Verlichting

Tot slot is het belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een eenvoudige, maar stijlvolle hanglamp of een lamp met een industrieel ontwerp. Deze verlichting kan de perfecte finishing touch geven aan je interieur. Wil je meer inspiratie opdoen in interieur blogs? Klink dan op deze link.