De veelzijdige tegellijm die alles kan!

Flexlijm is een speciaal soort lijm die meestal wordt gebruikt voor het verlijmen van tegels. Het biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten lijm, zoals een hoge hechting en flexibiliteit. In dit blog bespreken we wat flexlijm is, hoe het werkt en waarom het de beste keuze is voor het verlijmen van tegels. Lees dus snel verder!

Wat is flexlijm?

Flexlijm is een lijm die speciaal is ontworpen voor het verlijmen van tegels. Het bevat polymeren die zorgen voor een hoge hechting en flexibiliteit. Hierdoor is de lijm bestand tegen bewegingen en temperatuurschommelingen. Flexlijm is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder poederlijm en kant-en-klare lijm.

De werking van flexlijm

Flexlijm werkt op een vergelijkbare manier als andere soorten lijm. Het verschil zit hem in de polymeren die aan de lijm zijn toegevoegd. Deze polymeren zorgen voor een flexibele en sterke verbinding tussen de tegels en de ondergrond. Hierdoor kan de lijm meebewegen met de bewegingen van de ondergrond, bijvoorbeeld bij temperatuurschommelingen.

Waarom flexlijm voor het verlijmen van tegels?

Flexlijm biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten tegellijm. Hieronder geven we u de belangrijkste voordelen van flexlijm.
  • Zeer goede hechting: flexlijm biedt een zeer goede hechting, waardoor de tegels stevig op hun plaats blijven zitten. Dit is vooral belangrijk bij grote tegels of bij toepassingen waarbij de tegels aan zware belasting worden blootgesteld, zoals bij vloeren of wanden in een badkamer.
  • Flexibiliteit: zoals de naam al aangeeft, is de lijm flexibel. Dat houdt in dat de lijm meebeweegt met de ondergrond. Hierdoor is de lijm bestand tegen bewegingen en temperatuurschommelingen. Dit is vooral belangrijk bij toepassingen buiten, waar de ondergrond vaak blootstaat aan grote temperatuurwisselingen.
  • Waterbestendig: de flexlijm is waterbestendig, waardoor het ideaal is voor toepassingen in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. De lijm kan dus ook zeer goed worden gebruikt voor toepassingen buiten, waar de ondergrond vaak nat wordt.
  • Eenvoudig aan te brengen: de lijm is niet moeilijk aan te brengen en te verwerken. Het kan worden aangebracht met een lijmkam en de droogtijd is relatief kort.
  • Verkrijgbaar in verschillende soorten: zo is er poederlijm en kant-en-klare flexlijm. Hierdoor is er altijd een lijm die geschikt is voor de specifieke toepassing.

Conclusie

Flexlijm is een essentieel product voor het verlijmen van tegels. Het biedt een hoge hechting en flexibiliteit, waardoor het bestand is tegen bewegingen en temperatuurswisselingen. U tegelt er makkelijk een strakke vloer of wand mee! Meer lezen over het gemak van een tegelvloer? Klik dan op de link van dit blog.