Het hebben van een energielabel is best belangrijk. Het laat je zien hoe energiezuinig jouw woning is en wat je er eventueel nog aan zou kunnen veranderen om het nog energiezuiniger te maken. Het energielabel aanvragen is kinderlijk eenvoudig en kan iedereen gewoon zelf doen. Wist je dat het hebben van een energielabel voor jouw woning zelfs verplicht is?

Zuinig of niet zuinig?

Wanneer jouw woning beschikt over een energielabel dan kun je in 1 oogopslag zien hoe zuinig of niet zuinig jouw woning is. Daarom hebben ze het hebben van een energielabel ook verplicht gesteld. Wanneer jij jouw woning wil gaan verkopen of verhuren is dit voor de koper of huurder iets wat ze graag willen weten. Dit is heel fijn voor hen om te weten zodat ze meteen zien dat, wanneer de woning een goed energielabel heeft, dat ze een energierekening krijgen die laag is.

Wanneer je een energielabel aanvragen gaat en je hebt het eenmaal in handen dan zal je zien dat er verschillende klassen zijn. Een energielabel voor een woning wordt aangegeven door middel van letters en plustekens. Het hoogste dus daarmee ook het zuinigste energielabel wat te halen is dat is het A++++. Dit betekent dat jij een groen en zeer zuinige woning hebt. Heb jij een G label dan wil dat zeggen dat je een rood label of ook wel een zeer onzuinige woning hebt en je heel snel er wat aan moet doen om dit te verbeteren.

Wat is belangrijk in een energiezuinige woning?

Het is erg belangrijk om te weten wat je eraan kunt doen om een woning energiezuinig te maken. Het begint allemaal bij de isolatie. Je kunt de vloer, de muren en het dak laten isoleren. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten en laat dus zien hoe energiezuinig jouw woning is. Ook wordt er gekeken naar jouw ketel en heel veel andere dingen die te maken hebben met het milieu en energie.