tuinstoelen

Een woning met een tuin staat garant voor heerlijk genieten. Je hoeft op deze manier niet ver te reizen om alsnog de frisse buitenlucht tot je te nemen. In de zomer komt het zonnetje om de hoek kijken en ook dan vormt een tuin een optimale beleving. Wat zijn de tuin essentials voor het jaar 2022? Dit artikel geeft je informatie!

Maak gebruik van kleur

De basis van iedere tuin begint bij het kleurgebruik. Heb je veel planten in de tuin staan? Dan is deze kleur al volop aanwezig in je tuin. Het gaat hier namelijk om de kleur groen. De kleur groen is een kleur die in het jaar 2022 vaak terug gezien gaat worden. Niet alleen bij het gebruik van bloemen en planten, maar ook voor het gebruik van diverse accessoires en meubels. De kleur groen is goed te combineren met onder meer crèmekleuren, beige en grijs. Dit zorgt voor een rustige en fijne tuin.

tuinstoelen

Natuurlijke en duurzame materialen

In 2022 zien we veel natuurlijke materialen in de tuin terugkomen. Denk hierbij aan tuinstoelen gemaakt van bamboe en rotan, maar ook plantenbakken van hout en steen. De urban jungle stijl past ook goed bij de nieuwste tuintrends. Kies daarnaast voor mooie wilde bloemen, waar de vlinders en bijen op af komen vliegen. Ga eveneens voor grotere bloemen en planten, want deze mogen gezien worden in 2022.

Het duurzame aspect blijft hoog op de agenda staan. Duurzaamheid wordt weerspiegelt in de tuin, door het gebruik van gerecycled hout of hout met het FSC-keurmerk. Tuinstoelen en accessoires met roestvrij aluminium gaan erg lang mee en horen bovendien thuis in het duurzame rijtje.

Buiten zitten in ieder jaargetijde

Wordt het iets frisser of echt koud in de tuin? Geen enkel probleem, want de aantrekkingskracht om buiten te zitten is groter. Veel en langdurig binnen zitten is niet altijd even gezond. De tuin biedt hierbij een ideale oplossing. Maak gebruik van een overkapping, vuurkorven en tuinhaarden om alsnog behagelijke warmte te ontvangen, ook in de wintermaanden. Op deze manier profiteer je ook in 2022 volop van je tuin!