Metalura

Een tuinkamer is een ware toevoeging aan je tuin. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur, zelfs op regenachtige of koude dagen. Maar hoe richt je je tuinkamer nu eigenlijk in? Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips.

1. Bepaal welke vloer je wilt leggen

tuinkamer

Voordat je meubilair gaat uitkiezen is het belangrijk om eerst te bepalen welke vloer je in je tuinkamer wilt leggen. Houd je van een rustig en strak design? Kies dan voor een vloer in neutrale kleuren, bijvoorbeeld een tegelvloer. Wil je je tuinkamer wat stoerder inrichten? Dan is een betonnen vloer of een robuuste houten vloer een betere keuze. Vind je dat je tuinkamer vooral gezellig en knus moet zijn? In dat geval is een houten vloer of een natuurstenen tegelvloer aan te raden.

2. Kies tuinmeubilair uit

Zodra je weet wat voor vloer je in de tuinkamer wilt gaan liggen, kun je op zoek gaan naar tuinmeubilair. Wil je graag in de tuinkamer kunnen dineren? Ga dan voor een eettafel met eetstoelen. Gebruik je de tuinkamer liever om je af en toe terug te kunnen trekken met een goed boek? Dan is een loungebank een betere optie. Heb je een grote tuinkamer? Dan kun je natuurlijk ook voor beide opties kiezen!

tuinkamer

3. Breng decoraties aan

Als je van een strakke en moderne sfeer houdt, zijn decoraties wellicht niet echt nodig. Je zou echter wel een mooie plant in de kamer kunnen plaatsen. Wil je de tuinkamer knus en gezellig maken? Dan is het in ieder geval aan te raden om hier een open haard in te plaatsen. Ook kun je de kamer aankleden met plantjes en kleurrijke accessoires.