L-elementen voor je tuin zijn net een soort Lego. Je kunt er allerlei leuke dingen mee bouwen, zoals plantenbakken, plateaus, afscheidingen, etc. Om inspiratie op te doen kun je het beste een bezoek brengen aan de webwinkel van Sierbeton, want die heeft een groot assortiment L-elementen voor je tuin. L-elementen zijn gemaakt van beton. Ze zijn dus lekker zwaar en blijven stabiel staan. Ze hebben een vaste breedte van 50 centimeter. De hoogte verschilt en kan wel oplopen tot een meter. Ook de voet heeft geen vaste breedte. Voor de hoeken van een constructie zijn speciale hoekstukken leverbaar.

Maak hoogteverschillen met L-elementen voor je tuin

L-elementen voor je tuin zijn leverbaar in twee kleuren: beton en antraciet. Betonkleurige elementen zorgen voor een ruimtelijk effect. Antraciet geeft de tuin een mooie luxueuze uitstraling. Als je L-elementen gebruikt om hoogteverschillen in je tuin te maken dienen de elementen als keerwand. Daarmee wordt voorkomen dat zand, dat tegen de elementen wordt aangestort, bij regenval wegspoelt. Hoe groot de hoogteverschillen zijn is afhankelijk voor de hoogte van de elementen. Houd er rekening mee dat je kiest voor een wat bredere voet als je veel hoogteverschil wilt overbruggen.

Plantenbakken met L-elementen voor je tuin

Behalve voor het maken van plateaus met hoogteverschillen en afbakeningen kun je met L-elementen ook hele leuke plantenbakken maken. Plaats de elementen in een vrije vorm die je leuk vindt, gooi de op deze manier gevormde bak vol met zand, en klaar is je plantenbak. Houd er rekening mee dat je de ondergrond voor de L-elementen voor je tuin altijd goed egaliseert en stabiliseert. Anders zullen de elementen na verloop van tijd gaan verzakken en dat ziet er rommelig uit. In de webwinkel van Sierbeton is grond beschikbaar waarmee gemakkelijk een stabiele fundering kan worden gemaakt.