Kunst en meubilair gaan hand in hand en verheffen elkaar. Een moderne kroonluchter is daar een goed voorbeeld van: hij past harmonieus in een modern interieur, maar is gemaakt met traditionele houtbewerkings- of metaalbewerkingstechnieken.

U kunt kiezen uit verschillende stijlen moderne kroonluchters: hedendaags, minimalistisch, industrieel , loft, rustiek. Alsin de regel heeft een moderne kroonluchter meerdere armen, maar soms zijn het er maar twee (bijvoorbeeld in de vorm van bollen). De decoratie is gemaakt van verschillende materialen: glas, metaal, hout.

Een vereenvoudigde vorm en ontwerp maken zo’n kroonluchter functioneel en comfortabel voor huishoudelijk gebruik. Trouwens, er zijn nu vele soortenvan moderne kroonluchter. Bijvoorbeeld een plafond- of een wandmodel.

De eerste lijken meer op een kunstwerk, waarmee u de stijl kunt benadrukken en de kamer kunt versieren; maar tegelijkertijd vereisen ze installatie op de juiste plaats. De laatste zijn eenvoudiger te installeren en nemen geen ruimte in beslag, omdat ze kunnen worden opgehangenaan een muur. Maar omdat ze dichter bij het plafond hangen, moet het plafond in de kamer hoog zijn.

Moderne kroonluchters/ vide lampen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn: metaal, glas, hout enzovoort. De prijs van zo’n lamp hangt af van het soort materiaal dat wordt gebruikt en de kwaliteit ervan. Bovendien is het het overwegen waardde kosten van extra apparatuur, de installatie van een kroonluchter en de bediening ervan.

Als de lamp bijvoorbeeld op batterijen werkt, zullen er geen draden rondhangen, wat het hele proces vereenvoudigt. Overigens kan deze lamp niet alleen thuis worden gebruikt, maar ook in commerciële ruimten (in cafés of restaurants).

Antieke kroonluchters zijn het meest populair. Ze zien er zeer stijlvol uit in elk interieur. Vaak zijn ze gemaakt van glas en metaal. De eenvoudige vorm wordt gecombineerd met pure ornamenten. Zo’n lamp past perfect in de eetkamer of de woonkamer! De eenvoudigste moderne kroonluchter (in termen van ontwerp)