Het inrichten van een magazijn kan lastig lijken, want waar moet u beginnen? In dit artikel vindt u een aantal tips die u helpen bij magazijninrichting.

 Wat is er allemaal nodig bij magazijninrichting?

Wat u allemaal nodig bent voor het inrichten van een magazijn hangt van uw situatie af. In het algemeen hangt magazijninrichting af van het order patroon, de voorraad en de omloopsnelheid van de producten. Hier zal nader ingegaan worden op zaken waarop u moet letten bij de magazijnindeling.

Allereerst is het van belang om te bepalen hoe smal je de doorgangen in het magazijn maakt. Hoe smaller de gangen zullen zijn, hoe meer voorraad u kwijt kunt. Dit hangt grotendeels af van de breedte van de trucks die u gebruikt. Ook is het bij het opstellen van de gangen belangrijk dat er meer gangen dan trucks zijn, anders ontstaat er opstopping in het magazijn.

Een ander belangrijk punt is de gangrichting, het is het efficiëntst om de gangpaden in dezelfde richting van de goederenstroom te plaatsen. Qua inrichting kunt u gebruikmaken van stellingen en/of pallets. Pallets zijn handig voor grote artikelen en u kunt deze gemakkelijk verplaatsen met een heftruck. Stellingen zijn beschikbaar in vele maten, waarbij kleine stellingen handig zijn voor kleine artikelen en grotere geschikt zijn voor zwaardere artikelen.

 Waar koopt u magazijninrichting?

Zowel offline als online zijn er aanbieders van magazijninrichting. Een bekende online magazijninrichting aanbieder is 123magazijninrichting.nl. Hier vindt u alle benodigdheden voor het inrichten van uw magazijn. Niet alleen bieden zij stellingkasten aan, maar ook werkbanken, entresolvloeren, kasten voor het magazijn, interne transportartikelen, en artikelen die de veiligheid in het magazijn garanderen. Mocht u duurzaamheid belangrijk vinden, dan kunt u ook voor gebruikte stellingen kiezen. Kortom, 123magazijninrichting is dé specialist in magazijninrichting.