Een  mandarijnboom  is een sierlijke boom met een mooi contrast tussen de frisgroenen bladeren en felle oranje vruchten. De Citrus plant komt oorspronkelijk uit China, maar is tegenwoordig veel te vinden in het zuiden van Europa. Vooral in Spanje en Portugal zijn veel plantages te vinden met de Citrus plant. Met een mandarijnboom brengt u, uw tuin of interieur dan ook helemaal in mediterrane sferen. Daarnaast heeft het blad en de bloesem van de boom, een erg lekkere sterke geur. De mandarijnboom is dan ook, een echte blikvanger die meerdere zintuigen stimuleert.

 Fruit kweken

De  mandarijnboom  bloeit eens per jaar rond eind mei, begin juni. Wanneer de boom goed wordt verzorgd en genoeg warmte en zonlicht krijgt bestaat de kans, dat er ook echt vruchten aan de boom zullen groeien. De vruchten zijn erg sierlijk en geven een extra sfeer aan de boom. Daarnaast zijn deze vruchten na een jaar eetbaar. Wel zijn deze vruchten een stuk bitterder en kleiner dan de mandarijnen, die u normaal gesproken in de supermarkt of bij de groenteboer haalt.

 Binnen of buiten

Een  mandarijnboom  kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Hierbij is het wel belangrijk, dat de boom genoeg zonlicht krijgt. Wanneer de plant genoeg licht en warmte krijgt, is de kans het grootst, dat de vruchten van de mandarijnboom gaan groeien. Daarnaast is een mandarijnboom niet winterhard, dit betekend dat de boom niet tegen vorst kan. U kunt de mandarijnboom daarom, het beste in de winter naar binnen halen. Ook moet u oppassen met hevige regenval en harde wind. Dit kan er namelijk voor zorgen, dat de wortels verrotten en dat de bladeren beschadigen, waardoor de boom niet meer optimaal zal groeien. Een beschutte plek voor de boom wordt daarom aangeraden. Houd er ook rekening mee dat de boom twee meter lang kan worden.