Op het gebied van wandbekleding is er ontzettend veel mogelijk. Het is dan ook niet vreemd dat je twijfels hebt over welk type wandbekleding je moet gebruiken. Er zijn immers enorm veel mogelijkheden en er is eigenlijk geen goed of kwaad. Wel zijn sommige vormen van wandbekleding minder geschikt voor bepaalde woningen. Daardoor is het prettig om meer over de eigenschappen te weten te komen. De afgelopen jaren is met name de vraag naar strakke en gladde muren toegenomen. Dit kan zowel met stucwerk als glasvezelbehang gerealiseerd worden. Maar waar kies je dan voor? 

Glasvezelbehang 

Glasvezelbehangers hebben het maar wat druk, want dit type behang is al 15 jaar lang met een gigantische opmars bezig. De afgelopen jaren zien we zelfs dat ze behangsoorten met een motiefje overtreffen. Mensen kiezen massaal voor de strakke uitstraling en beschermende werking van glasvezelbehang. 

Door de jaren heen is glasvezelbehang dan ook sterk veranderd. Inmiddels beschik je zelfs over keuze tussen enorm veel verschillende dessins, die variëren in een fijne tot een grove structuur. Wil je liever de échte uitstraling van strak stucwerk? Kies dan voor glasvlies. Dit behangt beschikt over dezelfde voordelen als glasvezelbehang, maar met de uitstraling van stucwerk. Glasvezelbehang wordt, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, gemaakt van glasvezels. Dit is een zeer sterk materiaal en bovendien ook stootvast. 

Het gebruik van glasvezelbehang heeft verschillende voordelen. Allereerst is het ontzettend gemakkelijk aan te brengen. Met behulp van de instructies van www.glasvezelbehang.nl kun je het over het algemeen zelf plaatsen. Daarnaast is dit een prima alternatief voor traditioneel stucwerk. Het behang verbergt scheuren en andere onregelmatigheden van de muur. Glasvezelbehang egaliseert niet alleen, maar heeft ook nog eens een beschermende functie. Hierdoor worden scheuren in de toekomst voorkomen. Daarnaast is het behang allergievrij, bevat het geen schadelijke stoffen en bovenal ook nog eens brandveilig. Kortom, een fijn idee om in huis te hebben! 

Stucen 


Voor een gladde afwerking van de muren kan er natuurlijk ook voor stucwerk gekozen worden. Hoewel het resultaat – mits goed aangebracht – fantastisch is, zitten er ook wel een aantal nadelen aan stucwerk. Allereerst is het een minder goede keuze in nieuwbouwwoningen. Hier zit vaak nog heel veel vocht in de muren en door het stucwerk wordt er onvoldoende geventileerd en kunnen er alsnog scheuren in de muren ontstaan. Daarom is het slimmer om in een dergelijk geval voor glasvezelbehang met een open damp structuur te kiezen. 

Daarnaast is het bij stucwerk vrijwel altijd aan te bevelen om vakmensen in te schakelen. Zo weet je zeker dat de muren op de juiste manier worden geëgaliseerd en beschermd. Ook de droogtijd is een stuk langer. 

Overschilderbaar 


Dan is er ook nog één ding wat stucwerk en glasvezelbehang met elkaar gemeen hebben: ze zijn beiden overschilderbaar. Dit betekent dat het behang of het stucwerk enkel wordt gebruikt voor het egaliseren van de muren en vervolgens de finishing touch met verf of vliesbehang van www.vliesbehang.nl wordt gegeven. Zo geniet je van gladde muren én een stijlvol resultaat.