Execution only hypotheek

Je besluit natuurlijk niet zomaar om een execution only hypotheek af te sluiten, hier heb je als het goed is zelf goed over nagedacht. Het is niet zomaar iets, en doe je het verkeerd dan zit je er de rest van je leven waarschijnlijk aan vast. Verdiep je eigen goed in de vormen welke hypotheken er zijn, op deze manier weet je precies wat je afsluit. Nadat de hypotheektool is ingevuld, begint het echte aanvragen van de hypotheek. Natuurlijk moet je wel alle inkomensgegevens verzamelen en de verklaring van je werkgever.

Bepaal het bedrag van de hypotheek

De berekening hoeveel je nodig hebt voor de execution only hypotheek moet je zelf maken, let op dat je wel binnen de norm blijft van wat je kunt lenen. Houdt er ook rekening mee dat je een bepaald bedrag eigen geld nodig hebt, geef aan of je een bankgarantie hebt of gaat verbouwen. De rentevaste periode is ook erg belangrijk, vaak hoe langer de rente vaststaat hoe hoger deze is. Misschien is het mogelijk om korting te krijgen op de rente, op jaarbasis kan dit veel geld schelen.

Execution only hypotheek

Toets voor je kennis

Een execution only hypotheek sluit je niet zomaar af, met een toets wordt er eerst bekeken of je wel genoeg kennis bezit om dit te kunnen doen. Ook de risico’s worden doorgenomen, of je wel goed beseft wat deze kunnen zijn. Heb je de toets met goed gevolg afgelegd, dan kun je rustig verder gaan met het afsluiten van je hypotheek. Haal je de toets niet dan krijg je een herkansing, zak je weer dan moet je samen met een adviseur een hypotheek afsluiten.