daklekkage

Het hebben van een eigen woning brengt naast plezier ook zorgen met zich mee. Zo ontstaan er snel schades en dienen deze verholpen te worden. Een soort schade waar niemand op zit te wachten is een daklekkage. Toch krijgen de meeste mensen vroeg of laat hiermee te maken. Op het moment dat er een dak lekkage ontstaat, dient deze zo spoedig  mogelijk verholpen te worden. Dit omdat het negeren van een daklekkage voor onnodig extra schade kan zorgen.

daklekkage

Een daklekkage bij de schoorsteen

Er zijn verschillende plekken op het dak waar een lekkage kan ontstaan. Een lekkage kan ontstaan op een plat dak , maar ook om een omgekeerde v-dak. Wat erg vaak voorkomt, is dat er een dak lekkage ontstaat bij de schoorsteen. In de meeste gevallen komt dit doordat het lood scheurt, of uitgedroogd is. Wanneer je dit probleem denkt te constateren, kun je beter direct het lood laten vervangen. Op het moment dat er al lekkage is ontstaan, is er een andere aanpak gewenst. Wel is het ook dan belangrijk dat er op tijd wordt ingegrepen. Zo voorkom je dat er onnodig extra schade ontstaat.

Laat het dak repareren door een expert

Een daklekkage wordt meestal in een laat stadium ontdekt. Zo valt het een lange tijd niet op en wordt het pas duidelijk wanneer er gele vlekken in het plafond ontstaan. Op het moment dat je de daklekkage constateert, zal je direct in moeten grijpen. Zoek een bedrijf in de buurt die bekend staat om de goede resultaten. Zo is de kans stukken groter dat ook bij jou het probleem daadwerkelijk wordt verholpen. In de meeste gevallen helpt het door eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en waarop je kunt rekenen.