Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in het kopen van één van de beschikbare diamond painting pakketten. Op het ogenblik dat je over wenst te gaan tot het kopen van een bepaald diamond painting pakket zal je, je echter ongetwijfeld de vraag stellen wat er nu precies allemaal in deze pakketten is terug te vinden. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig, namelijk alles waar je in de basis nood aan hebt om een diamond painting te kunnen maken. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er op de markt nog verschillende accessoires zijn terug te vinden die mogelijks het overwegen best wel waard zijn. 

Wat is de standaard inhoud van een diamond painting pakket?

Je zal kunnen vaststellen dat er in diamond painting pakketten eigenlijk doorgaans altijd dezelfde inhoud is terug te vinden. Dit betekent concreet dat je kan rekenen op onder meer: 

  1. De vereiste steentjes voor het maken van de diamond painting in kwestie; 
  2. Het canvas welke beschikt over een speciale kleeflaag; 

In verschillende diamond painting pakketten is ook een bescheiden pincetje terug te vinden waardoor je meteen aan de slag kan gaan. Let wel, dat is niet altijd het geval. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je direct met de aangekochte diamond painting pakketten aan de slag kan gaan? In dat geval kan het alsnog van belang zijn om ervoor te kiezen om een ander (wellicht meer steviger) pincetje in huis te halen.

Welke accessoires zitten niet standaard in diamond painting pakketten?

Bij het bestellen van één van de verschillende diamond painting pakketten op de markt zal je dus steeds kunnen vaststellen dat je eigenlijk over alles beschikt wat je nodig hebt om met de diamond painting aan de slag te kunnen gaan. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er nog verschillende andere accessoires bestaan die ook altijd het overwegen waard zijn. Op dit vlak kan je onder meer denken aan de volgende diamond painting accessoires: 

  1. Een speciaal lichtbord om de diamond painting te maken bij weinig licht; 
  2. Speciale sorteerbakjes voor het sorteren van de verschillende steentjes; 
  3. Een pincetje om de steentjes eenvoudiger te kunnen plaatsen; 
  4. Een speciale diamond painting roller om de steentjes extra aan te drukken; 

De reden waarom ervoor wordt gekozen om deze accessoires niet standaard in de diamond painting pakketten te verwerken is natuurlijk terug te vinden in de kostprijs. Het standaard toevoegen van deze accessoires aan de diamond painting pakketten zou er namelijk voor zorgen dat ze een stuk minder betaalbaar worden. Dit wil men in de praktijk uiteraard graag koste wat het kost kunnen voorkomen. 

Hoe duur zijn diamond painting pakketten precies? 

Diamond painting pakketten zijn op de markt in tal van verschillende vormen terug te vinden. Zo kan je ervoor kiezen om een kleine diamond painting te maken, maar behoort ook een meer stevig uit de kluiten gewassen exemplaar tot de mogelijkheden. Hoe groter de diamond painting, des te duurder deze in de praktijk uiteraard zal uitvallen. Wil je de gerealiseerde diamond painting na het maken in je interieur kunnen integreren? Dan zal je natuurlijk nog rekening willen houden met de extra kosten van bijvoorbeeld een ophangsysteem.