Kies je voor het kopen van een standaard spiegel of ga je toch eerder kiezen voor spiegels op maat? Het is een niet onbelangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld. Er zijn aan beide opties uiteraard zowel voor- als nadelen verbonden. Wanneer je kiest voor standaard spiegels zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat je deze wellicht meteen mee kan nemen naar huis of direct kan bestellen. Dat geldt doorgaans niet voor maatwerk exemplaren. Daar tegenover staat wel dat deze laatste uiteraard over de hele lijn perfect kan voldoen aan jouw verwachtingen. Hoe dan ook, wil je hier graag wat meer over ontdekken? Dan moet je vooral snel verder lezen!

1.) De spiegel kan beschikken over precies die afmetingen die jij wenst 

Het is lang niet altijd mogelijk om een standaard spiegel te kunnen ophangen op de plaats die jij daarvoor hebt voorzien. In dat geval is het dan ook veel interessanter om te kiezen voor het kopen van één of meerdere spiegels op maat. Deze spiegels kunnen voor wat de afmetingen betreft volledig worden afgestemd op jouw eisen. Op deze manier kan je er dan ook pas echt voor de volle honderd procent zeker van zijn dat je de spiegel altijd op de gewenste plaats kan ophangen. 

2.) Je kan kiezen voor een spiegel met bepaalde (extra) functionaliteiten 

Bij het aanschaffen van één of meerdere spiegels op maat zal er je door de lijstenmakerij ook altijd worden gevraagd of je over specifieke wensen of verwachtingen beschikt op praktisch vlak. Wanneer dat het geval is zal je al snel tot de conclusie komen dat er ook op dit vlak tegenwoordig heel wat interessante mogelijkheden bestaan. Welke dat nu precies zijn ontdek je onder meer hieronder:

  1. Spiegels kunnen over ingebouwde verlichting beschikken;
  2. Het is mogelijk om te kiezen voor een spiegel met spiegelverwarming;
  3. Spiegels kunnen voorzien zijn van een speciaal type beglazing. 

Ook indien je over één of mogelijk zelfs over meerdere van bovenstaande eisen beschikt zal je in de praktijk steevast kunnen vaststellen dat het meer dan de moeite waard kan zijn om ervoor te kiezen om spiegels op maat te laten maken. Zo kunnen al je wensen perfect worden ingewilligd. 

3.) De spiegel kan beschikken over precies die stijl die jij wenst

Vergis je niet, spiegels kunnen in de praktijk over de meest uiteenlopende stijlen beschikken. Door te kiezen voor spiegels op maat kan je volledig zelf beslissen over welke uitstraling deze dient te beschikken. Daarbij kan je dan ook bijvoorbeeld een keuze maken tussen: 

  1. Spiegels met een moderne uitstraling;
  2. Moderne spiegels
  3. Spiegels voorzien van een industriële look; 
  4. Landelijk geïnspireerde spiegels. 

In het bijzonder de combinatie van de verschillende keuzes die je zal maken zal er uiteindelijk voor zorgen dat er een spiegel zal ontstaan die je niet zomaar in de plaatselijke winkel(s) kan kopen. Hoe dan ook heeft de informatie op deze pagina één ding zeker en vast duidelijk gemaakt. Zijn er toch best wel een aantal eisen waarover je beschikt waar je nieuwe spiegel aan moet zien te voldoen? Dan is het zeker interessant om te kiezen voor een maatwerk spiegel.