Iedereen heeft het tegenwoordig heel erg druk. Dit is vaak ten nadele van het huishouden. We leggen je met deze drie tips uit hoe je eenvoudig en snel je huis schoon kunt maken, in korte tijd. Zo kun je je richten op belangrijkere zaken.

Tip 1. Maak gebruik van een schema

De eerste tip is er één die heeft bewezen echt effectief te zijn. Het werken met een schema. Het is een fantastische manier om alle schoonmaak werkzaamheden te voltooien. Ook wanneer je een hele drukke dag hebt. Creëer een schema waarin je je dagelijkse routine opneemt, maar ook een wekelijkse en een maandelijkse. Zoek iedere ochtend een gaatje in je agenda en noteer dat je op dat moment je bezig gaat houden met schoonmaken. Dat kan prima vijf minuten zijn, tien minuten of een half uur. Het is maar net hoeveel tijd je nodig hebt. Dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je woning en welke schoonmaak klusjes je wilt uitvoeren die dag. Zo kun je bijvoorbeeld bijvoorbeeld inplannen dat je iedere dag alles opruimt, de woning stofzuigt en  de vloeren dweilt. Voor de wekelijkse planning kun je klusjes doen zoals de wasmachine aanzetten, gasfornuis poetsen en alles afstoffen. Wees niet teleurgesteld als het je een keer niet lukt om aan je schema te houden. Pak het de volgende dag gewoon weer op.

Tip 2. Maak gebruik van een plantenspuit

Nee, we gaan niet de plantjes nat sproeien maar een plantenspuit kan er voor zorgen dat je sneller besluit om iets schoon te maken. Koop een plantenspuit bij bijvoorbeeld de Action of Big Bazar en vul deze met allesreiniger en water. Je kunt nu eenvoudig de plek die je wilt schoonmaken onderspuiten en er direct met een doek overheen gaan. Dit werkt een stuk sneller dan wanneer je elke keer weer een nieuw sopje moet maken. Ook handig als je snel even iets af wilt doen!

Tip 3. Begin van boven naar beneden

Als je begint met schoonmaken is het belangrijk dat je begint van boven naar beneden. Start dus eerst bij de hoekjes van het plafond, dan de hanglampen, de bovenkant van de kast en ga zo maar door. Als je het andersom doet vliegt alle stof weer op de gedeeltes die je al hebt schoongemaakt. Niet handig dus.

Schoonmaakster gezocht ? Vind er eentje bij jou in de buurt!