Ga je je slaapkamer inrichten, maar heb je totaal geen idee wat je wel en wat je niet wilt? Van je bed, tot aan je bureau tot aan je kast? Lees gauw verder voor enkele tips.

Overzicht

Voordat je aan de slag gaat met de meubels, is het een idee om te kijken naar je slaapkamer in zijn geheel. Hebben je muren nieuw behang nodig of moeten ze opnieuw geverfd worden? Is je vloer nog wel goed, of moet die ook vervangen worden? Zo kun je alles nagaan en een to-do lijstje maken zodat je er een goed overzicht op hebt en dingen niet over het hoofd ziet.

Slapen als een roos

Bij het kiezen van een bed is het natuurlijk noodzakelijk dat het past in je kamer. Heb je een kleine slaapkamer, dan is het verstandig om bijvoorbeeld een hoogslaper te kiezen, maar wat ook kan is een slaapbank. Heb je een wat ruime kamer, dan kun je kiezen voor een elektrische boxspring. Hiervan kun je de leuning verstellen, mocht je even willen lezen of comfortabel willen zitten terwijl je bezig bent op je laptop. Deze is overigens in meerdere formaten beschikbaar, zoals de boxspring 160×200, voor als je alle ruimte voor jezelf wilt hebben tijdens het slapen.

Mocht je nog ruimte over hebben naast je bed, dan kun je nog altijd een klein nachtkastje aan beide kanten plaatsen, met eventuele nachtlampjes erop voor een sfeertje in de avond.

Kastjes

Natuurlijk moet je ook al je kleding kwijt kunnen, maar het moet ook weer niet de ruimte in je kamer overheersen. Een tip is om een hoge kast te nemen die niet al te breed is. Zo kun je veel kwijt en heb je ook nog eens ruimte over.

Vloerkleed

Om je kamer een knus sfeertje te geven, kun je een vloerkleed aanschaffen. Niet alleen is het een extra element in je slaapkamer, maar beschermt het ook nog eens je vloer met het verschuiven als je bijvoorbeeld nachtkastjes of een tafeltje hebt staan.