Er kan weleens een noodzaak ontstaan om je interieur eens grondig aan te pakken. Je woonkamer kan soms gewoonweg niet meer je huidige levensstijl reflecteren. Dat geeft niet! Dan verbouw je de boel toch gewoon? In vogelvlucht nemen we je mee naar de verschillende fasen die je tegen zult komen.

Vloer en muren

Mogelijkerwijs passen je wanden, deuren en je vloer niet meer bij je nieuwe stijl. Een vloerbedekking en een likje verf kunnen dan wonderen doen maar soms is een rigoureuzer aanpak nodig. Dat betekent vloeren wegbreken en het materiaal van je muren en plafonds vervangen! Kies hoe dan ook voor de kleuren en materialen die de look van je vernieuwde woonkamer vertegenwoordigen. En zorg voor voldoende kastruimte. Consistentie is hier een sleutelwoord.

Meubels

Weg met die ouwe meuk, tijd voor wat nieuws! Bekijk of er tussen je huidige meubilair iets zit dat je gemakkelijk kunt verkopen. Wil niemand het meer? Gooi ‘t dan weg. Klaar. Vervolgens waag je een tripje naar de meubelboulevard of de plaatselijke kringloopwinkel voor vervanging. En ook op Marktplaats is er genoeg te vinden! Mocht je niet over twee linkerhanden beschikken maar slechts eentje – en ook nog een rechter, uiteraard -, dan zou je zelfs enige aanpassingen aan nieuw oud meubilair kunnen verrichten. Zolang het maar perfect past in het grote plaatje.

Afval

Puin, bouwmaterialen, meubelen en accessoires; wat je niet meer kwijt kunt, moet weg. Maar er is genoeg dat niet in de kliko mag, laat staan in de oud papierbak! Gelukkig hoef je je ook niet te beroepen op de gft-emmer maar kun je een geschikte container huren voor het afval dat jij wilt verwerken.

Nu kan er met het klussen en verbouwen niets meer misgaan!