Ik heb smetvrees, altijd al denk ik maar naarmate ik ouder werd kreeg ik er meer last van. Alles moet schoon zijn; ik was mijn handen heel vaak, desinfecteer mijn aanrecht, maak elke dag schoon in huis, noem het maar op. Ik kan er gelukkig wel goed mee leven maar het beheerst wel een beetje mijn dag af en toe, zeker wanneer het een drukke dag is. Jaren geleden, misschien weet u het nog, hadden ze het vaak over legionella, de bacterie die u ziek kan maken wanneer u hem alleen al inademt. Ze noemen het ook wel de veteranenziekte. U kunt hem ook inademen via de douche of een sproei-installatie, en de bacterie houdt van de bodem en zoetwater en de meest ideale groeiomstandigheid is stilstaand water tussen 25 en 60 graden. Dit alles las ik op legionelladouchekoppen.nl, een site waar ik een soort van toevallig op kwam toen ik naar een nieuwe douchekop aan het zoeken was. Ik was in eerste instantie onder de indruk van de home page van de site waar ze beginnen over schoon drinkwater en dat nog steeds niet iedereen in de wereld hier toegang toe heeft. Daarna begonnen ze over de legionella douchekop. Dit is een douchekop die zo is opgebouwd dat hij er alles aan doet om te voorkomen dat u een legionella besmetting krijgt. Voor mij natuurlijk een uitkomst, zo een legionella douchekop. Ik besloot verder te lezen, ze bieden de legionella douchekop aan met vervangfilter en voor eenmalig gebruik aan. Ze hebben ook een veilige kraanfilter en wanddouche afgezien van de legionella douchekop. Waarom nou zo een legionella douchekop? Het filtert het water van bacteriën, is beveiligd tegen terugstroming, is water- en energiebesparend, duurzaam door lange levensduur (meer dan 5000 liter) en biedt direct bescherming na plaatsing. Het water dat door de legionella douchekop komt wordt dus direct gefilterd zodat de bacterie niet door in de waternevel kan eindigen. Ze bieden de legionella douchekop in verschillende modellen aan en in verschillende prijzen. Ze hebben een legionella blog op de site staan, waar u ook meer over de legionella douchekop kunt lezen.

Een legionella douchekop, de bacterievrije douchekop

Persoonlijk vind ik dit een erg geruststellende en fijne manier van douchen, zeker als u een paar OCD’s hebt net als ik. Het is helemaal niet erg om dit te hebben vind ik zelf, als u maar weet ermee om te gaan. De douchekop is een verademing, puur omdat ik weet dat hij legionella vrij is, verder merk je er niets van, het douchen is nog steeds het douchen.

Wilt u meer weten over deze douchekop?

Neem dan een kijkje op de site, want

  • Het is een veilige manier van douchen
  • Ze hebben een uitgebreid assortiment
  • U hier eenvoudig een bestelling kunt plaatsen

Ik vind het leuk dat ze een blog hebben zodat ik er nog meer over kan lezen, nog heel interessant ook kan ik u vertellen. De website werkt samen met een goed doel MADEBLUE , dankzij hun waterprojecten zijn er al 3000.000.0000 liter schoonwater opgeleverd. Als u meer informatie wilt kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.