pvc plakvloer

 Een nieuwe vloer in je woning leggen stelt je voor een dilemma. Voor welke vloerbedekking ga je kiezen: een pvc plakvloer of voor laminaat. Beide vloersoorten hebben vaak eenzelfde luxueuze look en zijn in verschillende uitstralingen beschikbaar. Denk maar aan patronen zoals visgraat of betonuitzicht. Maar wat is nu het grote verschil tussen laminaat en een pvc vloer? Een stand van zaken op een rijtje gezet.

 Prijs van laminaat ligt iets lager

Beide vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Heel veel verschil maakt het niet uit wanneer je kwaliteitsvolle vloeren uitkiest. De bodemprijzen van laminaat liggen evenwel iets lager dan een pvc klikvloer. Wat betreft onderhoudsvriendelijkheid zijn beide vloertypes aan elkaar gewaagd. Met een dweil en een stofzuiger zijn beide vloeren makkelijk te reinigen. Hou er wel rekening mee dat laminaat minder goed tegen vocht kan.

pvc plakvloer

 Een pvc plakvloer is iets meer waterbestendig

Zoals al eerder aangegeven zal je wel moeten kijken naar de aanwezigheid van water bij laminaatvloeren. Laminaat is immers meer gevoelig voor vocht dan een pvc vloer. Als laminaat te veel met vocht heeft te kampen, dan kruipt het vocht wel tussen de naden van de laminaatvloer met het gevolg dat laminaat de zogenaamde bobbels veroorzaakt. Een pvc plakvloer anderzijds heeft nauwelijks last van het aanwezige vocht en is dus meer waterbestendig ten opzichte van laminaat. Om die reden is een pvc vloer ook uiterst geschikt om in de badkamer te leggen.

Duurzaamheid

Een pvc vloer gaat levenslang mee en is eigenlijk gemaakt voor heel intensief gebruik. Alle pvc vloeren zijn voorzien van een PU beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat een pvc vloer niet alleen uiterst geschikt is voor een woning, maar ook zijn nut bewijst in winkels en kantoorruimtes. Bij laminaat hangt de duurzaamheid af van een belangrijke factor: kwaliteit.

 Laminaat versus pvc vloer: welke keuze?

De jongste jaren is de populariteit van pvc vloeren enorm toegenomen. Dat heeft zijn bepaalde redenen en is niet verwonderlijk te noemen. Een vloer van pvc biedt iets meer voordelen dan laminaat. Maar die keuze zal je zelf moeten maken. Een klein nadeel van pvc is dat het dunner is dan een laminaatvloer. In de meeste gevallen moet je bij het aanleggen van een pvc vloer rekening houden met een egale vloer.