wagondelen

Hout is een zeer duurzaam en veelzijdig grondstof. Hierdoor kan het voor vele verschillende doeleinden gebruikt worden, van meubels tot aan schuren, alles kan met dit mooie materiaal. Ook is hout zeer herbruikbaar, vooral als het een sterk soort hout is. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld eikenhout. Eikenhout wat komt uit oude wagondelen is een vorm van hout dat veel gerecycled wordt. Dit komt omdat oude wagons vaak nog helemaal intact zijn, en het zonde is om dan alles te verbranden of weg te gooien. Voor bedrijven zoals houthandels is dit natuurlijk ideaal.

Goedkoop ontvangen en verkopen

Dit hout is namelijk zeer voordelig te verkrijgen, en op deze manier kan je als houthandel zijnde zeer sterke, robuuste en ook nog eens voordelige meubels maken. Het voordeel voor de klant is dan weer dat deze meubels niet het allerduurste zijn, omdat ze voor een lagere natuurlijk voor een zeer lage prijs zijn gemaakt.

wagondelen

Een bedrijf die dit doet

Er zijn niet veel bedrijven die deze methode uitvoeren, wat jammer is, aangezien dit een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier van handelen is. Maar zoals gezegd zijn er wel wat houthandels die oud eikenhout inkopen en hier geode meubels van kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is Mammoet Tafels. Mammoet Tafels is naast een vakkundig bedrijf die de mooiste meubels maakt van het gerecyclede hout. Daarnaast is dit bedrijf zeer klantgericht, denk het met je mee en handeld het zeer professioneel. Echt een bedrijf om dus te checken als je op zoek bent naar kwaliteit meubels.