Gehard glas op maat

In veel woningen zijn voorwerpen als douchewanden, tussendeuren, balustrades, planken en keukenachterwanden van glas gemaakt. Mocht je een nieuw glazen object in je woning nodig hebben, dan is het evenwel aan te raden om voor gehard glas te kiezen. Dit glas is op een speciale manier behandeld waardoor het bij uitstek geschikt wordt om in huiselijke omgevingen te gebruiken. Gunstig is bovendien dat je bij sommige specialisten een stuk gehard glas op maat kunt bestellen. Precies in de afmetingen waarin je het wilt! Gehard glas wordt overigens vooral zo goed gewaardeerd om de veiligheid die het biedt. Lees hieronder meer over dit belangrijke voordeel.

Gehard glas op maat

Veiligheid op de eerste plaats

Gehard glas wordt ook wel eens veiligheidsglas genoemd en dat is beslist niet zonder reden. In dit geharde glas is veel meer spanning opgebouwd dan in pakweg een drinkglas. Het opbouwen van deze spanning gebeurt door het glas op een gegeven moment te verwarmen tot wel zeshonderd graden Celsius. Vervolgens wordt het glas heel snel afgekoeld. De hierdoor opgebouwde spanning zorgt ervoor dat mocht het glas onverhoopt beschadigen of breken, dat het dan onmiddellijk in talloze kleine stukjes breekt. Deze minuscule stukjes glas vallen doorgaans gelijk op de grond. Grote en scherpe rondvliegende glasscherven zullen dan ook niet voorkomen. De kans op verwondingen bij personen is hierdoor vele malen kleiner.

Andere voordelen gehard glas

Buiten het bovenstaande grote veiligheidsvoordeel biedt gehard glas ook de volgende pluspunten: 

  • Gehard glas biedt veel weerstand tegen stompe voorwerpen. Er moet heel wat gebeuren wil het glas breken.
  • Het heeft een enorm hoge buigbreeksterkte, veel hoger dan andere typen glas. Gehard glas kan dus verder buigen zonder te breken.
  • Het is bestand tegen zowel heel lage als zeer hoge temperaturen.