Het nut van een salontafel in de woonkamer wordt in de praktijk vaak onderschat. Wanneer je ze niet hebt zal je echter al snel ervaren wat je mist. Voor een salontafel geldt namelijk dat ze op de meest uiteenlopende manieren kan worden gebruikt. Wanneer er geen gasten op bezoek zijn kan je er bijvoorbeeld een aantal boeken of magazines op neerleggen. Heb je wel mensen over de vloer die bijvoorbeeld komen genieten van een lekkere aperitief? In dat geval kunnen jullie verzamelen rond de salontafel en is het mogelijk om jullie drankjes er gewoon lekker op neer te zetten. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat een salontafel eigenlijk onmisbaar is in elke woning. Wil jij dan ook graag een dergelijk tafeltje kopen? Besteed dan zeker de nodige aandacht aan de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina! 

  1. Over welke stijl dient je tafel te beschikken?

Het eerste waar je bij het kopen van een salontafel voor in je woning rekening mee zal willen houden is natuurlijk de stijl waarover ze moet beschikken. Wat dit betreft is het vooral belangrijk om rekening te houden met de huidige uitstraling waar je huis over beschikt. Dit betekent evenwel niet dat je verplicht bent om een tafel te kopen die volledig in dezelfde lijn ligt. Heel wat mensen houden er bijvoorbeeld van om in hun woning gebruik te maken van contrasten. Dit kan dan bijvoorbeeld betekenen dat je ervoor kiest om een klassiek ogende tafel in een modern interieur te integreren. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, alleen breekt dit wel de uniforme uitstraling waar je woning over beschikt. 

  1. Let op het gewicht van je salontafel! 

Een zeer belangrijk aandachtspunt waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een tafel is het gewicht waarover ze beschikt. Voor heel wat mensen geldt namelijk in de praktijk dat ze hun tafel wel eens van plaats durven te veranderen. Dit betekent dan concreet dat ze hun salontafel bijvoorbeeld soms ook gebruiken als bijzettafeltje. Ook voor het schoonmaken van de ruimte rondom de tafel kan het vereist zijn dat ze vrij eenvoudig kan worden geplaatst. Wanneer je kiest voor een salontafel die is gemaakt van massief hout of van bijvoorbeeld marmer is dat een flink stuk lastiger. Moet je salontafel dus regelmatig worden verplaatst? Sta dan zeker en vast stil bij het gewicht waarover ze beschikt!

  1. Is één enkele salontafel voldoende?

De kans is groot dat heel wat mensen een beetje vreemd zullen opkijken bij het lezen van de bovenstaande vraag. Toch is dit helemaal nergens voor nodig. Het is namelijk zo dat er tegenwoordig in de praktijk een keuze kan worden gemaakt tussen individuele salontafels en tussen bijvoorbeeld sets met bijzettafeltjes. In het laatste geval krijg je dan niet de beschikking over één enkel tafeltje, maar wel over verschillende exemplaren die je bijvoorbeeld in elkaar kan schuiven. Voor steeds meer mensen vormen sets met bijzettafeltjes daarom een steeds vaker verkozen alternatief in vergelijking met de klassieke salontafels. Of dat ook voor jou een optie kan zijn om te overwegen is uiteraard geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.