Het inrichten van je huis is niet alleen een leuke klus, maar ook een uitdagende klus. Je moet namelijk met meerdere zaken rekening houden. Het is zaak dat je hier uiteindelijk de juiste balans in weet te vinden. Dat geldt voor het kiezen van de meubels, voor de kleur verf op de muren én voor de vloer. De vloer wordt wel eens onderschat, maar het is één van de meest belangrijke aspecten bij de inrichting van een huis.

De vloer wordt namelijk behoorlijk zwaar belast, waardoor deze met de nodige kracht om moet kunnen gaan. Dat is echter niet het enige waar een vloer aan moet voldoen. Nee, een vloer heeft ook een bepalende rol in de uiteindelijke uitstraling van een huis. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is het dan ook van belang om naar het totaalplaatje te kijken.

In Nederlandse huizen vind je veelal dezelfde soort vloeren terug. We hebben het daarbij onder andere over een PVC laminaat vloer. Een dergelijke vloer brengt enkele specifieke voordelen met zich mee, waardoor de vloer voor veel huishoudens bijzonder interessant is. Voor de volledigheid hebben we de voordelen van een PVC laminaat vloer even op een rijtje gezet:

  • Een PVC laminaat vloer is relatief goedkoop
  • Een PVC laminaat vloer is geschikt voor elke ruimte
  • Een PVC laminaat vloer werkt brandvertragend
  • Een PVC laminaat vloer is onderhoudsarm
  • Een PVC laminaat vloer is waterbestendig
  • Een PVC laminaat kan in combinatie met vloerverwarming
  • Een PVC laminaat vloer zorgt voor een akoestische demping
  • Een PVC laminaat is duurzaam; slijtvast en krasbestendig

Het mag duidelijk zijn dat de voordelen van een PVC laminaat vloer als een paal boven water staan. Bij het aanschaffen van een PVC laminaat vloer, bijvoorbeeld via Vloer & Raamdecor, moet je wel met enkele zaken rekening houden.

De uitstraling van de vloer

Een PVC laminaat vloer is niet in maar één variant te verkrijgen. Nee, het design of het patroon verschilt van vloer tot vloer. Het is dan ook belangrijk om een PVC laminaat vloer uit te kiezen die compleet naar je smaak is. Let hierbij goed op het patroon en de kleur van de vloer. Maak geen overhaaste beslissingen, zodat je achteraf 100% tevreden bent met de uitstraling van je PVC laminaat vloer.

Laten leggen of zelf leggen?

Een ander voordeel van een PVC laminaat vloer is bovendien dat het niet al te moeilijk te leggen is. Je komt dan ook voor een belangrijke keuze te staan: laten leggen of zelf leggen? Beide varianten hebben hun voordelen. Als je het laat leggen, weet je zeker dat dit op een professionele en juiste manier gebeurd. Als je het zelf gaat leggen, weet je dat je een som geld kunt besparen. Het is dan ook zaak om deze afweging te maken en uiteindelijk tot de juiste keuze te komen.

Overigens is het ook zo dat als je online een PVC laminaat vloer koopt, de verkopende partij vaak de plaatsing ook kan verzorgen. Let daar dan ook goed op bij het bestellen van de PVC laminaat vloer online.