Ongelofelijk veel mensen houden van de bijzonder stijlvolle uitstraling waar marmer over beschikt. Dit gezegd hebbende staat marmer er natuurlijk om bekend behoorlijk duur te zijn. Dit zorgt er in de praktijk voor dat het realiseren van bijvoorbeeld een vloer in echte marmer niet voor iedereen op financieel vlak tot de mogelijkheden behoort. Dat hoeft echter niet meteen een groot probleem te zijn. Je zou er namelijk ook perfect voor kunnen kiezen om gebruik te maken van marmerlook tegels. Zou jij hier graag ook wat meer over te weten willen komen? Dan moet je zeker snel verder lezen!

Op welke voordelen kan je rekenen met marmerlook tegels?

De kans is ongelofelijk groot dat je minstens één iemand zal kennen die er in zijn of haar woning voor heeft gekozen om gebruik te gaan maken van marmerlook tegels. Dat is het gevolg van de interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Enkele voordelen waar je bij het aanschaffen van dergelijke tegels die over een marmerlook beschikken op kan rekenen zijn onder meer de volgende:

  • De tegels beschikken over de uitstraling van echte marmer;
  • De aankoopprijs van de tegels ligt beduidend lager in vergelijking met marmer; 
  • Marmerlook tegels kunnen worden aangekocht in verschillende kleuren; 
  • Ze zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk; 

Naast bovenstaande voordelen zal je kunnen vaststellen dat deze tegels nog over enkele extra troeven beschikken. Het is dan ook bijvoorbeeld zo dat ze eigenlijk in elk type ruimte tot hun recht komen. Dit gezegd hebbende zal je wel kunnen vaststellen dat de badkamer en de toiletruimte er zich het beste voor lenen. Dit gezegd hebbende, ongeacht het type ruimte waarin je graag wil kunnen genieten van de uitstraling van marmer, het is zonder probleem mogelijk wanneer je kiest voor het gebruik van marmerlook tegels. Dit bovendien ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Er zijn eigenlijk geen echte nadelen waar je rekening mee moet houden bij het kopen en gebruik maken van marmerlook tegels. Je moet er alleen rekening mee houden dat er sprake kan zijn van een prijsverschil tussen de verschillende kleuren waarin je deze tegels kan kopen. Vaak is het zo dat alleen de standaard witte kleur verkrijgbaar is tegen de laagste prijs. Ben jij dus met andere woorden eerder geneigd om te kiezen voor een andere, minder alledaagse kleur? Dan is het zomaar mogelijk dat je daarvoor een stevige premium zal moeten betalen. Dit is wel een niet onbelangrijk punt waar je rekening mee zal willen houden, al kan je deze meerprijs ook wel drukken. 

Het drukken van de prijs bij een premium kleur is onder meer mogelijk door aanspraak te maken op een kwantumkorting. Ben je van plan om in meerdere ruimtes in je woning gebruik te maken van marmerlook tegels? Dan is het interessant om deze allemaal samen te kopen. Ze in één keer allemaal samen bestellen zorgt er in de praktijk steevast voor dat je aanspraak kan maken op een kwantumkorting die je kostprijs toch enigszins naar omlaag kan halen.