Led spotjes worden met de dag mee populairder. Dit komt niet alleen vanwege de energiezuinigheid en de langere levensduur in tegenstelling tot andere soorten verlichting, maar er zijn nog meer redenen om led spots te kopen. Lees de tekst hieronder zorgvuldig door als je wilt weten waarom je voor led spotjes zou moeten kiezen.

Led spotjes zijn energiezuinig

In vergelijking met andere soorten verlichting zoals gloeilampen of halogeenlampen kan je met led spots ruim 80 tot 90% besparen op de energiekosten. In tegenstelling tot spaarlampen bespaar je met led spots gemiddeld 30 tot 50% aan energie. De aanschafprijs van led spots ligt daarom ook wat hoger, maar je verdient deze kosten ook eerder terug. 

De lange levensduur

Led spotjes gaan vele malen langer mee dan conventionele verlichting. Je kunt uitgaan van ruim 100.000 branduren, wat overeenkomt met een levensduur van zeker 35 jaar als de spotjes dagelijks 8 uur lang aan staan. Halogeenlampen kunnen slechts 3.000 branduren aan, wat in tegenstelling tot led spots een groot verschil uitmaakt. Hoe langer de spotjes meegaan, des te minder vaak je de lampjes moet vervangen waardoor je overigens minder geld kwijt bent op langer termijn.

Meerdere tinten wit en 100% vol licht

Het licht van led spots is uitnodigend en warm en in meerdere tinten verkrijgbaar waaronder helderwit, maar ook warmwit en extra warm wit. Met led spots kan je bovendien direct genieten van 100% vol licht zonder dat de lamp moet opwarmen, wat bij andere soorten verlichting zoals spaarlampen en TL-buizen wel zo is. Dit is vooral handig voor ruimtes waar je direct vol licht nodig hebt zoals de wc of de gang.

Led spotjes oververhitten niet

Je hebt geen last van oververhitting met led lampjes kiest. Andere lampen zoals gloeilampen en halogeenlampen kunnen snel verschrikkelijk heet worden, ook al staat de lamp maar heel eventjes aan. Met led verlichting kan je uitgaan dat de lamp ruim 80% van de energie in licht kan omzetten, waardoor je van een warmteverlies van slechts 20% kunt rekenen. Dit maakt deze spotjes overigens veiliger in gebruik als het om brandgevaar gaat.

Het ruim aanbod aan soorten en maten

Je hebt een ruim aanbod aan soorten en maten led spots. Hierbij kan je ook voor verschillende armatuur soorten kiezen, je kunt zelf bepalen wat de lichtkleur en de lichtintensiteit is.

Stootvast en milieuvriendelijk

Led lampjes zijn in tegenstelling tot andere verlichtingssoorten steviger, onbreekbaar en schokbestendig. Daarnaast zijn spotjes van led goed tegen trillingen en tegen water bestand, waardoor deze verlichtings soort ook ideaal is voor buitengebruik. Bij led lampjes kan je overigens uitgaan van minder CO2-uitstoot waardoor je deze spotjes als milieuvriendelijk kunt beschouwen.

Je kunt led spotjes op afstand bedienen

Je kunt led spotjes ten slotte op afstand bedienen als je de lampjes op een Wifi netwerk aansluit. Door je smartphone te gebruiken kan je de spotjes vervolgens aan- of uitschakelen of de kleur wijzigen. Kies je voor een dimmer, dan kan je ook het licht dimmen op afstand.