Thuja Smaragd

Van elk soort plant zijn vaak een aantal verschillende versies. Dat wil zeggen dat het broers en zussen zijn maar dat ze er toch net iets anders uitzien. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij Thuja, een populaire haagplant. De Thuja Smaragd is met name erg populair op dit moment en deze ziet er weer net iets anders uit dan haar groene familieleden.

Wat is de Thuja Smaragd?

De Thuja Smaragd is een soort Thuja met een aantal unieke kenmerken die sommige andere Thuja niet delen:

  • de Thuja Smaragd is zeer onderhoudsvriendelijk
  • de Thuja Smaragd is zeer winterhard
  • de Thuja Smaragd snoei je maar eens per jaar
  • de Thuja Smaragd overleeft in schaduw, half schaduw én zon
Thuja Smaragd

Zoals je kunt zien is dit dus een ontzettend veelzijdige plant. Dat is met name waarom steeds meer mensen ervoor kiezen. Ons klimaat verandert en het is belangrijk dat je een plant kiest die daar tegen kan. Een plant die dus een harde winter overleeft maar ook een zonnige zomer. De Thuja Smaragd is zo’n plant. 

Thuja Smaragd

Lijkt op een kerstboom

De Thuja Smaragd lijkt op een soort deftige versie van een kerstboom. Er zijn meerdere tinten groen waarin de plant te vinden is maar een wat lichter en warm groen is de meest voorkomende soort. De Thuja is ook geschikt voor mensen die nog niet zo goed zijn in plantenonderhoud. Omdat je maar eens per jaar hoeft te snoeien, ben je er niet veel tijd aan kwijt.