Mieren bestrijden kan een lastige klus zijn. Een lange adem heb je zeker nodig. Mieren maken enorme nesten en verplaatsen zich behoorlijk ver van hun nest op zoek naar voedsel. Voor mieren bestrijden moet je de ingangen van de mierennesten zien te vinden om zo het mierenprobleem bij de bron aan te pakken. Kleine hoopjes zand met een gaatje erin, verraden waar het mierennest zit.

Zelf mieren bestrijden

Als je last hebt van mieren, kun je proberen om mieren zelf te bestrijden. Het gieten van kokend water in een mierennest is slechts een tijdelijke oplossing, omdat het water nooit het hele nest bereikt. Zelf mieren bestrijden lukt wellicht met de verschillende sprays, poeders en lokdoosjes die bestaan om mieren en andere insecten in huis tegen te gaan. Spray of strooi deze middelen op elk oppervlak waar je mieren ziet inclusief de naden en kieren. Deze bestrijdingsmiddelen zijn helaas niet zo effectief als de producten die professionals mogen toepassen.

Professioneel mieren bestrijden

Zelf mieren bestrijden is niet aan te raden. Enkel bij een klein mierenprobleem zijn deze doe-het-zelf-producten een prima oplossing. Bij erge mierenoverlast ga je het met deze bestrijdingsmiddelen voor mieren bestrijden niet redden. Schakel bij mierenoverlast een
professionele ongediertebestrijder in die het mierenprobleem snel en effectief weet op te lossen. Professionals bestrijden niet alleen de mieren die je ziet, maar ook alle mieren die diep in het nest zitten.