Steeds vaker zien we dat de houten vloeren worden vervangen door PVC vloeren. Dit is begrijpelijk, aangezien de moderne PVC vloeren veel voordelen hebben. Toch vind ik dat de klassieke houten vloeren niet te vervangen zijn. Om jou te helpen met je keuze leg ik in dit artikel zowel de houten vloeren als de PVC vloeren kort uit.

Houten vloeren

Een houten vloer heeft veel karakter en is uniek. Doordat hout een natuurproduct is, is geen een houten vloer hetzelfde als een ander. Elke houten plank is anders en dit is onmogelijk na te maken. Er zijn veel verschillende houtsoorten, voor elke huisstijl is er dus wel wat te vinden. Het geeft een warme sfeer in de woning. Deze sfeer wordt alleen maar mooier door de jaren heen, want hout ontwikkeld zijn eigen karakter. Een schitterende houten vloer is uniek en geeft een bepaalde sfeer die jij in je woning wilt.

PVC vloeren

PVC is een onnatuurlijke stof en is daarom wat minder warm en uniek als de houten vloeren. Wel moet ik toegeven dat de PVC vloeren in de afgelopen jaren zo ver zijn doorontwikkeld dat ze moeilijk te onderscheiden zijn van de traditionele houten vloeren, ze voelen zelfs bijna hetzelfde! De PVC vloeren hebben daarnaast veel voordelen, zo zijn de vloeren waterafstotend en hierdoor heel makkelijk schoon te maken. Verder gaan ze nog langer mee als de houten vloeren.

Beide soorten vloeren hebben hun eigen voordelen. Wil jij een mooie houten of PVC vloer voor jouw woning? Neem een kijkje bij Martijn de Wit vloeren voor inspiratie en laat je adviseren door een expert!