Wanneer het op slapen aankomt, mag het er niet aan comfort ontbreken. Niet alleen het matras speelt daarbij een belangrijke rol, maar ook het dekbed waar er voor gekozen zal worden. Een polyester dekbed biedt daarbij voordelen en is dat allemaal er ook de reden van dat er veel voor wordt gekozen. Het materiaal zal in het begin soms wat glad en satijnachtig aanvoelen, maar is dat juist ook een eigenschap die met voordelen komt.

Stoot ongedierte en bacteriën af

In een polyester dekbed is het materiaal zo dicht met elkaar verweven dat stofmijten er niet alleen met moeite in kunnen doordringen, maar zich ook niet in gaan nestelen. Ook bacteriën en schimmels zullen niet gauw te vinden zijn in een polyester dekbed. Voor de kinderen is zo een dekbed dus ideaal en droogt het materiaal ook snel na een wasbeurt. Dat kan niet gezegd worden van een dekbed met bijvoorbeeld een donzen vulling. In een polyester dekbed bestaat de vulling uit synthetische weefsels en zorgen die door hun eigenschappen voor het nodig comfort. Omdat de polyesterweefsels eenvoudig buigbaar zijn nemen ze de vorm van het lichaam snel aan en bieden de nodige warmte.

Verkrijgbaar in een 4 seizoenen uitvoering

Omdat polyester nu eenmaal de eigenschap heeft om niet veel vocht op te kunnen nemen, kan het voor een zweterig gevoel zorgen. Er zijn gelukkig ook 4 seizoen uitvoeringen te krijgen die in staat zijn om meer vocht op te nemen en ook in de zomer voor een verkoelend effect zorgen. Een polyester dekbed is licht en zorgt het voor een groter gemak bij opmaken van het bed. Even laten luchten vormt dus ook geen probleem. Er kan altijd een katoenen dekbedhoes worden gebruikt om het comfort te verhogen. Bovendien kan er met de verschillende hoesen ook voor meer variatie worden gezorgd.