Glazen lichtstraat

Met een glazen lichtstraat kun je een totaal andere sfeer in je pand creëren. Een glazen lichtstraat is niets anders dan een aantal vlakke lichtkoepels, die aan elkaar worden gekoppeld. Daardoor ontstaat een groot glasoppervlak, waardoor veel daglicht naar binnen kan vallen. Daglicht is gezonder voor mensen dan kunstlicht. Er wordt serotonine aangemaakt, waardoor je je prettiger en energieker voelt. Met een glazen lichtstraat is de kans dat je last krijgt van een winterdip veel minder groot. Daglicht helpt ook om vitamine D aan te maken. Dat is goed voor je spieren, zodat je soepeler blijft bewegen.

Glazen lichtstraat

Hoe groot is een glazen lichtstraat?

De lichtstraten die door vlakkelichtkoepel.nl worden geleverd zijn behoorlijk groot. Je hebt de keuze uit twee soorten frames. In het ene frame worden twee glazen lichtkoepels naast elkaar gezet, gescheiden door een metalen balk. De totale overspanning is 3,80 meter. In het andere frame worden tot drie lichtkoepels achter elkaar gezet. De maximale lengte is 7,60 meter. Overigens zijn de lichtstraten verkrijgbaar is veel standaardmaten. In feite kan zelfs elke maat met een interval van 5 centimeter worden geleverd. In principe is er dus altijd wel een lichtstraat die op jouw woning of bedrijfspand past.

Glazen lichtstraat

Luxe opties voor een glazen lichtstraat

Als je kiest voor een glazen lichtstraat moet je er rekening mee houden dat het in je gebouw in de zomer door de warmte van de zon behoorlijk heet kan worden. Er zijn diverse manieren waarop je dat kunt tegengaan. Ten eerste door geen gewoon HR++ glas in de lichtstraat te laten plaatsen, maar zonwerend HR++ glas. Een andere optie is te kiezen voor een lichtstraat die van binnenuit kan worden geopend. De warmte kan dan ontsnappen. Nog een andere optie is een zonwering. Die is leverbaar voor de binnenzijde en voor de buitenzijde.