hoekbank zwart

Zwart is mystiek maar ook luxe als interieur

Zwart is van oudsher een prachtige kleur om in het interieur toe te passen. Een hoekbank zwart blijft vlekkeloos en is een mooie rustige bank die contrast in de woning kan brengen in combinatie met lichtere interieurstukken. Zwart biedt schaduw en contrast. Zwart is ook met zeer veel andere kleurtinten te combineren. Voor vloeren kan zwart natuursteen zoals zwarte marmer worden gebruikt. Een zwart afgewerkte salontafel kun je op een wit kleed zetten. Soms wordt contrast en dynamiek benadrukt met zwarte lijnen en omlijstingen. Denk aan een zwarte kast tegen een lichte wand. Of zwarte gordijnen met daarvoor lichte banken en andersom.

hoekbank zwart

Zwart is eindeloos

Zwart straalt rust en elegantie uit. Maar ook autoriteit en zelfs macht wordt met de kleur zwart benadrukt. Naast dat zwart ook voor rouw staat kun je het in het interieur als luxe zien. Een hoekbank zwart van zwart leder bijvoorbeeld straalt zakelijkheid en professionaliteit uit. Met zwart kun je spelen. Denk aan het combineren van grafietkleuren, nachtzwart, inktzwart, houtskool en raafzwart. Zo kun je ook donkere tinten met dynamiek creëren in huis. Klassieke, vintage en moderne interieurstijlen hebben allemaal zwart als passende optie. Een witte salontafel komt mooi tot zijn recht met zwarte poten. Een zwarte wand kan in contrast worden benadrukt met witte bloemen. Zwarte vloeren worden niet snel vies om te zien omdat vlekken niet zichtbaar zijn op donkere kleuren.

In badkamers zien we veel zwarte tinten als het om tegels gaat. De zwarte badkamer oogt schoner en rustiger dan een lichte badkamer. Granieten wandtegels maken een douche een moderne spa beleving. Verder kun je kiezen voor een zwarte wasbak, zwarte badkuip of zwarte elegante douche. Ook een keukenblad van zwart graniet of natuursteen zie je vaak terug in zowel klassieke als moderne huizen. Een witte tafel komt goed tot zijn recht met passende zwarte stoelen en springt in het oog op een zwarte vloer. Ook wordt zwart vaak gecombineerd met houttinten zoals eikenhout. Stalen zwarte poten maken eikenhout tafels een luxe aanwinst. Zwart staal zien we veel terug in industriële wooninterieurs. Denk aan zwarte stoelpoten met hout, wit en grijstinten. Ook een spiegel komt goed tot zijn recht op een zwarte kast met zwarte omlijsting.