Wil je een robotmaaier kopen omdat je niet dol bent op gras maaien? Zeker als je een flink gazon hebt is een robotmaaier een goede oplossing. Je kunt de maaier dusdanig instellen dat hij op de manier die jij wilt maait en ook op de plekken waar jij dat wilt.
Kijk wat er allemaal te koop is

Een robotmaaier is geen goedkope aanschaf maar dan heb je ook wat. Een robotmaaier vergelijken loont wel de moeite. Je vergelijkt de verschillende apparaten met elkaar maar kunt ook kijken of er verschillen bestaan tussen de aanbieders van de apparaten. Vaak wordt er ook korting gegeven op bepaalde apparaten omdat er een nieuwer model op de markt komt. Dit wil niet zeggen dat het andere apparaat niet geschikt is maar het betekent wel dat jij een robotmaaier met korting kunt aanschaffen.

Laat de maaier het werk doen

De belangrijkste reden voor veel mensen om een robotmaaier aan te schaffen is dat ze zelf dan niet meer het gras hoeven te maaien. Een robotmaaier zorgt ervoor dat je gazon netjes gemaaid wordt en jij er niet veel meer aan hoeft te doen. Je kunt het gebied dat gemaaid dient te worden afbakenen met een grensdraad zodat de robotmaaier weet waar er omgekeerd wordt. Als er obstakels in de tuin zijn zoals een bloemenperk dien je dit ook aan te geven met de grensdraad omdat je anders kans loopt dat dit ook afgemaaid wordt. Voor grotere obstakels zoals een boom heeft de robotmaaier zelf sensoren die weten dat hij daar niet verder kan.
Opladen gaat makkelijk

Een robotmaaier werkt op een accu die met regelmaat opgeladen wordt. Dit gebeurt op het laadstation dat je ook buiten kunt plaatsen. Als het maaien gebeurd is gaat de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation zodat de accu opgeladen kan worden. Het laadstation plaats je het beste aan de rand van de tuin zodat dit een beetje uit het zicht staat maar je mag het gewoon altijd buiten laten staan, ook als de maaier niet gebruikt wordt. De maaier kan wel wat hebben maar het is verstandig het laadstation ergens onder te plaatsen zodat dit droog staat en de maaier ook niet steeds nat wordt. Gras maaien doe je overigens ook het beste als het droog is omdat het anders niet mooi geknipt wordt en het natte gras aan de maaier zelf blijft hangen.