vakantiehuis kopen in Spanje

Ik ben eens op internet gaan zoeken naar manieren waarop je in je woning kunt investeren om de waarde ervan omhoog te krijgen. Nu is het handig om eerst eens te kijken vanuit de gedachte van een eventueel toekomstige koper: wat zijn elementen in je huis die het minder aantrekkelijk maken om te kopen? Of, als er weinig echte minpunten zijn, met welke elementen kun je een upgrade doen, waardoor een potentiële koper bereid is meer geld voor de woning neer te leggen? Nu zijn er natuurlijk verschillende elementen: de woonruimte, comfortmiddelen, onderhoudsarme elementen, of bijvoorbeeld een nette, onderhoudsarme tuin. Wij hebben er in ieder geval voor gekozen om het binnen het huis te zoeken, omdat we zelf eigenlijk vrijwel nooit buiten zitten. Zo kunnen we zelf ook nog een beetje van onze investering genieten.

De verwarming als investering (en comfortmiddel)

De uiteindelijke overweging was of we gingen investeren in een hoogwaardige, grote dakkapel op de zolder, zodat we daar een extra slaapkamer of werkkamer van kunnen maken. Een alternatieve optie was om te kiezen voor vloerverwarming, en alle oude radiatoren in ieder geval op de begane grond weg te halen. We hebben voor dat laatste gekozen. Waarom?

De bovenruimte hebben we voorlopig zelf niet nodig, en de radiatoren op de begane grond waren eigenlijk toch al wel aan vervanging toe. Nu hebben we gelukkig een vrij handige familie, dus heb ik gevraagd of er mensen zijn die het leuk leek om samen met mij de vloerverwarming zelf aan te leggen. Op deze manier was het relatief makkelijk om vloerverwarming aan te leggen. Nu je meer geïnvesteerd hebt in je huis, kan je ook overwegen om in zee te gaan met een bedrijf wat Mobiele surveillance verzorgd, op deze manier weet je ook zeker dat je huis goed beveiligd is!