Internationale verhuizingen zijn grote stappen die je maakt. Regel alles van te voren goed, zodat je goed voorbereid bent. Zorg ook dat je regionale verhuisbedrijven inschakelt. Verhuis je vanuit Amsterdam? Regel een verhuisbedrijf uit Amsterdam. Zo voorkom je stress.

Voorbereidingen

Als je naar het buitenland gaat moet je je goed voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan het beheersen van de taal. Zorg dat je verstaanbaar kan maken, volg bijvoorbeeld een cursus voordat de verhuizing echt begint.

Leg van te voren contact met mensen. Dit kan op sociale media of websites. Je kan contact leggen met mensen die in de zelfde situatie zitten als jij. Maar je leert echt wat van de omgeving als je contact legt met de lokale mensen. Maar deze stap is zeker ook lastiger.

Bij het gaan naar buitenland zijn soms inentingen van toepassing. Maak een afspraak met je dokter en overleg goed wat noodzakelijk is.

Bij verhuizen om je baan is dit niet van toepassing. Maar verhuis je niet om je baan, is het verstandig om alvast op zoek te gaan naar nieuw werk. Zo kan je ook makkelijker onder de mensen komen.

Inpakken

Het inpakken van je spullen moet je veel beslissingen maken. Misschien wil je wel je eigen vertrouwde spullen meenemen die niet allemaal in je koffer passen. Wees wel slim want bij het verhuizen naar het buitenland is het verstandiger om minder mee te nemen dan meer. Sommige dingen zijn goedkoper om ze daar te kopen dan dat je ze laat meekomen.

Alles wat je in hebt gepakt moet je labelen. Zo weet je allemaal waar het moet. Of het bijvoorbeeld in de opslag gaat of dat je het meeneemt.

Pak je bagage goed in. Bij het over laten komen van dozen kan soms weken of maanden duren. Pak je tas goed in zodat je niet gelijk hoeft te winkelen omdat je bepaalde spullen mist.

Achtergelaten spullen

Omdat je niet alles mee neemt, en misschien omdat ook alles niet in je opslag past doe je het weg. Maar om alles bij de vuilstort te brengen is ook weer zo zonde. Hieronder zie je een aantal opties wat je met de spullen kan doen die je achterlaat.

  • Verkopen, op deze manier kan er ook nog geld verdient worden. Zet bijvoorbeeld kleding en spullen op Vinted of Marktplaats. Dit gaat natuurlijk alleen op als je daar de tijd voor hebt.
  • Familie of vrienden, als je gehecht bent aan bepaalde spullen, geeft het een goed gevoel als het bij een bekende is die er goed voor zorgt. Ook hebben mensen die dicht bij je staan een aandenken aan jou.
  • Doneren, al je spullen kan je natuurlijk ook doneren aan een stichting of een kringloopwinkel bij jou in de buurt.
  • Verhuren, hierbij heb ik het over je woning. Woon je in een grote stad waar veel vraag is naar woningen? Zo kan je je woning verhuren en verdien je geld in het buitenland.