Roze rozen

Wanneer je besluit voor rozen bestellen, kun je je helemaal uitleven. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende kleuren samenvoegen, of gaan voor een standaardoptie, zoals bijvoorbeeld rood. Toch is het misschien leuk om een beetje extra te doen en onderzoek te doen naar rozensymboliek. Om dit wat gemakkelijker voor je te maken, helpen wij je hier alvast een beetje uit de brand.

De kleur rozen bestellen met een betekenis

Rozen bestellen moet iets speciaal zijn, wat je kunt doen door naar de symboliek van de rozen te kijken. Als eerste kun je hier duiken in de betekenis van de kleuren van de rozen die worden verkocht. Elke kleur heeft zo zijn onderliggende betekenis; misschien wist je dit nog niet! Zo staat donkerroze voor dankbaarheid, terwijl normaal roze naast dankbaarheid ook staat voor geluk en zuiverheid. Ben je verliefd? Ga dan vooral voor de rode roos. Deze staat namelijk voor gepassioneerde liefde. Je kunt ook een gok nemen en gaan voor oranje, deze staan namelijk voor verlangen en passie. Ruzie gemaakt? Ga dan voor wit of geel. Wit staat voor verlegenheid, terwijl geel staat voor de kleur van vergeving na een negatieve daad. Wellicht word je nu sneller vergeven!

Het aantal rozen bestellen voor een goede boodschap

Ook voor de hoeveelheid rozen bestellen kun je flink uitpakken. Ook al klinkt één roos erg zielig, betekent het dat er sprake was van liefde op het eerste gezicht. Wanneer je 20 rozen geeft, wil je aangeven dat je eerlijk wilt zijn tegen degene aan wie je de rozen geeft. Geef je er 99? Dan houd je van de ontvanger tot het einde van je leven, terwijl 100 rozen betekent dat er sprake is van harmonieuze liefde. Wil je met iemand trouwen? Ga dan voor 108 rozen, dit is praktisch gezien een aanzoek. Voor de echte uitpakker is er ook de optie om 999 rozen te geven, wat betekent dat je bereid bent voor de eeuwige liefde en onsterfelijkheid. Hoe lief is dat!