Bij EIKENvakman.nl bestelt u een topcollectie verouderde eiken balken. Een oude eiken balk bij EIKENvakman wordt altijd met de hand vervaardigd, met zorg verouderd en snel bij u thuisbezorgd, voor een scherpe (online) prijs. In een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over populaire verouderde eiken balken. Ditmaal gaan wij wat dieper in op de 45×60 balk van eikenhout, met de hand geschaafd & opgeborsteld.

45×60 geschaafd & opgeborsteld.

Een rechthoekige eikenhouten balk van 45×60 mm die in eigen houtwerkplaats verouderd is, oftewel met de hand geschaafd en (op)geborsteld is. Dit realiseert die prachtige authentieke, robuuste en klassieke uitstraling van een oude eiken balk, maar dan wel van hoogwaardige kwaliteit & voor een scherpe prijs. De basis voor deze verouderde eikenhouten balk is een geschaafde balk van 45×60 mm van rustiek ad 20-25% Europees eikenhout (bevat noesten). Deze wordt in eigen beheer met zorg & vakmanschap verouderd.

De basis van deze verouderde eiken balk is een geschaafde eiken balk – aangedroogd (ad) / natuurgedroogd 20-25%. Deze balk heeft extreem harde (scherpe) hoeken en kanten. In onze eigen houtwerkplaats worden als 1e stap de (spin)kanten van deze balk met de hand geschaafd. Dit zorgt voor een rustieke en natuurlijke vormgeving van de balk.

Vervolgens wordt de balk met de hand (op)geborsteld. Dit zorgt ervoor dat het zachte hout op het oppervlakte verwijderd wordt en de houtnerven duidelijker zichtbaar worden. Het opborstelen resulteert in een eiken balk waarbij de nerven echt ‘op de balk lijken te liggen’. Dit zorgt voor een mooie eiken balk met duidelijke(re) accenten en tekeningen, oftewel een balk met karakter!

Bekijk dit product – en al onze andere oude eiken balken natuurlijk – direct online op onze webshop, voor een stoer accent in uw interieur!