vakantiehuis kopen in Spanje

vakantiehuis kopen in SpanjeSpanje is al van kinds af aan mijn favoriete vakantieland. Een eigen woning kopen in Spanje is al heel lang een droom van mij. Toen ik mijn partner leerde kennen, kwam ik er al snel achter dat hij dezelfde droom had. Dus “een woning kopen in Spanje” kwam hoog op ons verlanglijstje te staan!

Woning kopen in Spanje, hoe doe je dat?
De afgelopen jaren hebben mijn vriend en ik zo veel mogelijk gespaard om deze droom werkelijkheid te kunnen laten worden. Vorig jaar was het moment aangebroken waarop wij het bedrag bij elkaar hadden wat wij wilden hebben. Toen begon onze zoektocht. Toen wij weer eens op vakantie in Spanje waren, hebben wij goed rond gekeken en zelfs een paar woningen bekeken, maar we konden toch niet echt vinden wat we zochten. Dus enigszins teleurgesteld gingen we weer terug naar Nederland.

vakantiehuis kopen in Spanje

Makelaar in de arm genomen
In Nederland gingen we op internet zoeken naar mooie woningen in ons favoriete vakantieland en toen kwamen we al snel bij een makelaar uit. Deze makelaar helpt mensen zoals wij. Wij hebben contact met hem gezocht en aangegeven wat wij zochten. Hij ging voor ons op zoek en zou ons snel wat laten weten, zei hij. Dat deed hij ook, binnen twee weken belde hij dat hij een aantal woningen voor ons gevonden had. Wij hebben toen voor het weekend daarop tickets geboekt en zijn vertrokken. De volgende dag gingen wij de woningen samen met de makelaar bekijken. De eerste twee woningen voldeden toch nog niet helemaal aan onze wensen, maar de derde was echt een plaatje. Het huis voldeed aan al onze eisen en we hadden ook nog eens uitzicht op zee. Dit hadden we wel gehoopt, maar we dachten altijd dat we dat niet konden betalen. We hebben dan ook gelijk gezegd dat dat de woning was die we wilden hebben! De makelaar ging alles voor ons in orde maken en twee maanden later gingen wij weer op vakantie naar ons favoriete land, maar dit keer sliepen we niet in een hotel, maar in onze eigen woning!